Valken in Furfooz

In de afgelopen jaren werden slechtvalken regelmatig waargenomen in Furfooz. Soms werd paring waargenomen en uiteindelijk de gelukkige bezoekers op bepaalde tijden (indien mogelijk), een jonge bagage werd uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).

In 2013, op basis van het project « Valken voor iedereen » opgestart door hetzelfde Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), had het parkpersoneel van Furfooz had het idee om hetzelfde te doen op de website van Furfooz . De kans was te mooi om het publiek in een buitengewone omgeving de schoonheid van de natuur te tonen. Het principe van het project is simpel: gebruikers in staat stellen om de voortgang van het nest van een paar slechtvalken gedetailleerd te observeren. Zodoende wordt gesensibilisseerd rond natuurbescherming, hetgeen mensen zin geeft om het Furfooz Park te bezoeken, één van de oudste beschermde natuurgebieden in België.

In 2014, met behulp van cheapt’chip bedrijf, werd een camera geïnstalleerd. Door technische problemen kon rechtstreekse observatie slechts plaatsvinden aan het einde van de broedperiode.
In 2014 werd de plaats beveiligd om de valken te beschermen tegen mensen met slechte bedoelingen.

Bezoek de valken

Slechtvalken via het internet ontdekken is fijn. Maar ze in het echt zien is pas een belevenis! Kom in april, mei en juni naar het park Furfooz en met een beetje geluk kun je de ouders en / of jongeren in de lucht zien.