Reserveren
Wees voorzichtig, na de recente regen zijn de paden bijzonder glad.

Ontdek de natuur en zijn geschiedenis

Het park van Furfooz ligt in de vallei van de Lesse, vlakbij Dinant. Een wandeling (ongeveer 4 km ) laat u de geologische, archeologische en natuurlijke rijkdommen van het park ontdekken.

chalet furfooz

Op stap met het gezin

Het domein Furfooz is 50 hectare groot, en is bijzonder geschikt voor een gezinswandeling. U wandelt doorheen een grote verscheidenheid aan biotopen (bos, grasland, rotswand, oevers van de Lesse, …). Zowel jong als minder jong zullen er genoegen aan beleven. Vijftien bezienswaardigheden worden in de kijker gezet via informatieborden langs het parcours. Neem zeker uw fototoestel mee.

Furfooz, het Provence-gevoel kort bij huis

De natuur valt op door de typische vegetatie op de rotsige en door de zon beschenen rotswanden en hellingen : een ideale conditie om een verscheidenheid aan insecten aan te trekken.
Schapen staan in voor het onderhoud en beheer van deze site.
Het park van Furfooz werd door het Waals Gewest erkend als natuurreservaat.

Uitzonderlijk erfgoed

Het massief van Furfooz werd permanent bewoond sinds de prehistorie (grotbewoners) tot in de Middeleeuwen (op het plateau).
Dankzij haar onophoudend schuur- en graafwerk doorheen het massief, liet de Lesse er een groot aantal grotten, spelonken, verdwijngaten, … achter. Deze waren uitgelezen verblijfplaatsen voor onze prehistorische voorouders (14000 jaren geleden). Het merendeel van deze grotten en spelonken zijn heden bereik- en bezoekbaar. Ze kregen elk een eigen naam : “trou du grand duc” (spelonk van de oehoe), “trou qui fume” (het rokend gat), “puits des vaux”, …
Het verdwijngat van een onderaardse zij-arm van de Lesse is eveneens goed waarneembaar. Deze zij-arm stroomt verborgen onder het kalkmassief .
We onderstrepen graag de uitzonderlijke archeologische waarde van de site. Talrijke vondsten laten ons toe het menselijk verblijf doorheen de eeuwen te achterhalen. In een minder ver verleden, hadden de Romeinen, bij het einde van hun overheersing, hier een fort en badhuis. Ze vervielen later in ruïne. In 1958 reconstrueerde men het badhuis in zijn oorspronkelijke grootte. Alleen al een bezoek aan dit badhuis loont de moeite om naar het park van Furfooz te trekken.

0
Elements remarquables
0
Visiteurs satisfaits annuels
0
L’attraction préférée

Services

Virtual Visit
Video Youtube
Furfooz 3d

Amoureux de la nature, ce parc est fait pour vous ! Arbres, abeilles, cours d’eau, vous trouverez tout dans ce petit paradis.  Un paradis à 5km de Dinant…

Thierry, Sur Google

Une découverte magique en Wallonie. Des vues imprenables, un calme infini,de belles découvertes,des grottes gigantesques,une halte au resto la flobette en pleine nature,un lieu à découvrir et à le découvrir..

Sylvie, Sur Tripadvisor
Evaluez vous aussi le parc de Furfooz sur votre réseau social préféré : Instagram, Tripadvisor, Google,… …