Bekijk video hoogtepunten hier

Huidige weergave van het nest (bijgewerkte afbeelding automatisch wanneer er beweging)

Valken in Furfooz
In de afgelopen jaren werden slechtvalken regelmatig waargenomen in Furfooz. Soms werd paring waargenomen en uiteindelijk de gelukkige bezoekers op bepaalde tijden (indien mogelijk), een jonge bagage werd uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) uitgevoerd.

In 2013, op basis van het project « Valken voor iedereen » zijn gestart door hetzelfde Koninklijk Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), dat parkpersoneel Furfooz had het idee om hetzelfde te doen op de website van Furfooz . De kans was te mooi om het publiek in een buitengewone omgeving tonen de schoonheid van de natuur. Het principe van het project is simpel: gebruikers in staat om te observeren in detail de voortgang van het nest van een paar slechtvalken en dus bewust te zijn van de bescherming van de natuur en daarmee mensen willen bezoeken Furfooz Park, een van de oudste beschermde natuurgebieden in België.

In 2014, met behulp van cheapt’chip bedrijf, werd een camera geïnstalleerd, maar vanwege technische problemen, directe observatie kon aan het einde van de broedperiode.
Het moet ook worden opgemerkt dat in 2014, werd de site bevestigd aan valken vis-à-vis mensen te beschermen met slechte bedoelingen.

Bezoek de valken
Ontdek slechtvalken op het internet is goed, maar komen ze te zien – voor echt – het is nog beter!
In april, mei, juni, kom dan naar het park Furfooz en met een beetje geluk kun je de ouders en / of jongeren in de hemel te kijken.